Οι δράσεις μας

Oι λέξεις μπορούν να αλλάξουν τα συναισθήματα σου, αλλά οι δράσεις μπορούν να αλλάξουν όλη σου τη ζωή.

Volunteer forget your fear

Στόχος μας μέσω του προγράμματος “Volunteer forget your fear” είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός μακροπρόθεσμου πλάνου εθελοντισμού. Θέλουμε να προσφέρουμε έναν χώρο, όπου οι άνθρωποι μας, θα ξεπεράσουν τους φόβους τους, θα βγούνε από τη ζώνη άνεσης τους και θα δοκιμάσουν τις ικανότητες τους. Ο εθελοντισμός μπορεί να προσθέσει μια θετική διάσταση στην καριέρα ενός ατόμου, ώστε να προχωρήσει στα πρώτα του βήματα. Θα του δώσει το έδαφος, να δημιουργήσει σχέσεις με άτομα που μοιράζονται τα ίδια πάθη και έχουν ήδη πετύχει στον τομέα των ενδιαφερόντων τους. Έχει τη δύναμη να αυξήσει γρήγορα την επαγγελματική τους εμπειρία και να διατηρήσει το βιογραφικό τους φρέσκο. Οι μελλοντικοί εργοδότες, θα εξετάσουν την πρωτοβουλία που δείχνουν τα άτομα που αναζητούν εργασία και αξιοποιούν στο έπακρο τον ελεύθερο χρόνο τους, “δανείζοντας” τις επαγγελματικές τους δεξιότητες σε Μη Κερδοσκοπικούς Οργανισμούς.

Travelectors survey on the way

Με την έρευνα πεδίου συλλέγουμε και ερευνούμε τον ακριβή αριθμό εταιρειών που είναι θετικά προσκείμενες στην πρόσληψη αυτιστικών ατόμων, σε κάθε νομό της Ελλάδας με στόχο την ορθή σχεδίαση προγραμμάτων για την Εργασιακή συμπερίληψη τους. Ταυτόχρονα επικοινωνούμε με συλλόγους και φορείς, που μεριμνούν για τα δικαιώματα των αυτιστικών ατόμων, ώστε να εξετάσουμε τον ακριβή αριθμό τους πανελλαδικά. Επιπλέον, επιβεβαιώνουμε τη διαθεσιμότητα των αυτιστικών ατόμων, να εκπαιδευτούν πάνω στις εργασιακές τους ικανότητες. Αντιστοίχως εξετάζουμε τις επιχειρήσεις που επιθυμούν να  δημιουργήσουν μια εταιρική συμπεριληπτική κουλτούρα. ώστε να ταιριάξουμε την αμοιβαία επιθυμία συνεργασίας εργοδότη και υποψηφίου εργαζόμενου.

Autism with thrill through social skill

Με το πρόγραμμα “Autism with thrill through social skill”, σχεδιάζουμε δράσεις με θεραπείες σε εξωτερικούς χώρους με σκοπό την εκπαίδευση σε κοινωνικές δεξιότητες, των ωφελούμενων μας αυτιστικών. Κάνοντας χρήση των εξωτερικών χώρων έχουμε τη δυνατότητα να εμπλακούμε σε βιωματικές και κιναισθητικές δραστηριότητες, που ανεβάζουν τα επίπεδα κίνησης και ενέργειας. Οι υπαίθριες δραστηριότητες χαρίζουν μεγαλύτερη εμπλοκή των ατόμων με το περιβάλλον και τη φύση ζώντας νέες εμπειρίες που ευνοούν την κοινωνικοποίηση τους.

.

V.A.S.T. - Volunteering by Autistics, Sparkle Talents

Το πρόγραμμα V.A.S.T αφορά την εργασιακή συμπερίληψη μέσω μιας προπαρασκευαστικής διαδικασίας. Όχημα της είναι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση ενός εθελοντικού προγράμματος τεσσάρων μηνών με ωφελούμενους αυτιστικά άτομα. Στόχος μας είναι να τηρηθούν τα στάδια της υποστηρικτικής εργασίας, σύμφωνα με τις ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Θα αποτελέσει το εναρκτήριο λάκτισμα των αυτιστικών ατόμων, ώστε να ακονίσουν την εργασιακή τους εμπειρία που θα λειτουργήσει βοηθητικά στην εύρεση έμμισθης απασχόλησης

Μείνετε συντονισμένοι για μελλοντικές μας δράσεις…